Месото е твърде ценно, за да се пилее. Ето защо е

...
Месото е твърде ценно, за да се пилее. Ето защо е
Коментари Харесай

Ето как в супермаркетите спасяват старото месо и го готвят безопасно за здравето:

Месото е прекомерно скъпо, с цел да се пилее. Ето за какво е двойно по-досадно, когато се окаже, че парче хубаво месо в хладилника към този момент е остаряло. Може би сте го купили на промоция и не сте пресметнали времето. Или просто сте не запомнили за това – всичко може да се случи.  Старото месо  не постоянно се скапва, тъй че ето няколко метода да го спасите.

Тези трикове постоянно се употребяват в супермаркетите, когато срокът на валидност към този момент изтича. Така че за какво да не го употребявате, когато обстановката е безнадеждна?

Как да спасим остаряло месо

 остаряло пилешко

Първо би трябвало да се уверите, че месото в действителност е просто остаряло, а не развалено или загнило. Рационалното използване е значимо, само че здравето е по-важно. Ето за какво, в случай че продуктът е трансформирал цвета си, затрупан е със слуз или неприятната миризма е отвратително мощна, би трябвало да се изхвърли. Ако обстановката не е сериозна, пробвайте да употребявате един от нашите способи.

Ако миризмата е доста слаба, солта и захарта ще оказват помощ. Вземете една супена лъжица от двете, натъркайте парчето и оставете за два часа. След това го изплакнете с течаща вода.
Накиснете го в студена вода с една супена лъжица оцет, с цел да премахнете миризмата. Може би месото ще стане малко по-твърдо, само че не сериозно.

 месо с оцет

Мариновайте го за барбекю. За да извършите това, нарежете лук на полумесеци, смесете с части месо и подправки. Оставете за 4 часа в хладилника, след което го сгответе на огъня.

Намажете частите месо с пикантна горчица и оставете за един час. След това изплакнете, след което продуктът ще бъде подготвен за задушаване. Страхотен метод да сготвите яхния!

За един час накиснете месото в доста слаб разтвор на калиев перманганат, след което не забравяйте да го изплакнете хубаво.

Оставете в саламура за няколко часа. Трябва да има доста сол, тя ще извлече всяка неприятна миризма.

Накиснете месото в сок от нар за един час. Чудесно за печене и готвене на открит огън.

 задушено месо

Тези способи оказват помощ освен да убиете миризмата, само че и да я издърпате от продукта. В допълнение, някои маринати също му придават специфичен усет. Ароматизираното месо е доста уместно за дълго печене във фурната, задушаване в гювеч и готвене на дълготрайни ястия: гулаш, къри, яхния.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР